OAMENI THRIVE//

Roxen: ”Viața nu e frumoasă doar la palat sau pe Internet”

Când ai ocazia să-i întrebi pe unii dintre cei mai interesanți oameni despre viața lor, uneori obții cele mai fascinante răspunsuri la cele mai simple întrebări. Chestionarul Thrive reprezintă o serie de interviuri care oferă o perspectivă intimă asupra vieții unora dintre cei mai de succes oameni.


În următoarele 5 minute vei afla:

– Cine îi aduce cea mai mare bucurie, în această perioadă.
– Ce-și pune în bagaj, oriunde ar pleca.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Roxen: Faptul că amorțesc de tot dacă rămân acolo prea mult timp.  

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

R: Totul se întâmplă în funcție de starea pe care o am. Există lucruri care au prioritate și altele care mai pot aștepta, însă știu sigur că nu o să fac vreodată ceva important dacă am o stare proastă.

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

R: Aleg să o trăiesc așa cum este ea. Viața nu e frumoasă doar la palat sau pe Internet, poate fi oriunde, depinde de noi să o facem așa. Nu am un secret, mă bucur de fiecare lucru care mi se întâmplă, învăț ceva din orice experiență și sunt fericită când reușesc să rezolv ceva sau când ajung acolo unde-mi doresc.

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

R: Cred că mai mult copleșesc eu viața decât ea pe mine, pentru că fiecare zi e o surpriză pentru mine… datorită mie. Zilnic privesc viața dintr-o altă perspectivă, indiferent de situație, felul în care aleg să mă raportez la ea constă în informațiile pe care le am. În general, las totul să meargă de la sine. Adevărul e că nu putem controla nimic pe deplin, iar cu răbdarea necesară ne dăm seama că situațiile care ne copleșesc sunt puncte cheie în dezvoltarea noastră. Părerea mea e că alegem ce ne afectează și ce nu.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


R: Pisicile. Sunt un cadou divin pentru mine.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

R: Încep să devin un robot și sunt de nerecunoscut. Întrerup legătura cu toată lumea, pentru că nu vreau să încarc pe nimeni cu un vibe low și mă închid în casă, dorm non-stop, iau vitamine, mă uit la seriale care să mă inspire și meditez mult. 

TG: Ce sfat i-ai da adolescentei care ai fost?

R: ”E adevărat tot ce crezi despre tine!”. 

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

R: În timp, am reușit să mă conectez mai bine cu mine, iar ăsta este un lucru foarte important, am învățat să mă înțeleg, să-mi dau timp și să iau lucrurile pas cu pas. Relațiile inter-umane fără stăpânire de sine mă fac să îmi pierd focusul pe ce e important. Bineînțeles, e ideal să am lângă mine mereu oameni în care am încredere, cu care rezonez și la care țin, însă nu îmi este frică să fiu singură.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

R: Dorm, încerc să mă odihnesc atât cat am nevoie. Odihna e foarte importantă pentru o minte limpede.

TG: Care este cartea care ți-a schimbat viața?

R: Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul, Robin S. Sharma

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

R: Au existat foarte multe momente de acest fel în viața mea, dar de fiecare dată m-am ales pe mine. 

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

R: Nu consider că am eșuat, pentru că nu m-am considerat la final de drum. Am învățat din greșeli și fac asta în continuare.    

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

R: Mă rog.

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

R: ”Dacă am muri cu adevărat de fiecare dată când simțim că o facem, care ar mai fi scopul vieții?”. Acesta a fost un gând al meu într-un moment în care mi-am dat seama că viața noastră e un film de zeci de ani, nu doar de două ore.

TG: Există o persoană care a fost sau este un role model pentru tine?

R: Nu. Nu m-am ghidat niciodată după o anumită persoană, pentru a nu mă pierde pe mine, pentru a-mi păstra mereu autenticitatea. 

TG: Ce iei cu tine, oriunde ai pleca?

R: Am zeci de caiete și carnețele și, în funcție de zi și de stare, aleg unul dintre ele și îl iau cu mine. Când se întâmplă ceva ce nu-mi convine, merg într-un loc retras și aleg să vărs pe foi ce mă supără și nu pe oameni.

Roxen a început să cânte de la o vârstă fragedă, cucerind trofeu dupa trofeu la diverse concursuri locale de talente. Debutul său a fost marcat de colaborarea cu Sickotoy pentru piesa You Don’t Love Me, care a atins performanțe remarcabile, ajungând pe primele 10 poziții ale celor mai difuzate piese la radio atât în topurile din România, cât și în cele din Bulgaria, și s-a regăsit, totodată, și în playlist-urile radiourilor din Franța, Mexic, Spania, SUA și Turcia. Single-ul său de debut – Ce-ți cântă dragostea – a devenit una dintre cele mai difuzate piese din 2020, dominând topurile timp de 7 săptămâni și însumând peste 30 de milioane de vizualizări pe YouTube. Fiind desemnată reprezentantă a României la ediția din 2020 a competiției Eurovision, Roxen a lansat 5 piese pentru selecția națională, piesa Alcohol You fiind desemnată câștigătoare. Din cauza pandemiei COVID-19, competiția Eurovision de anul acesta a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediția din 2021 de la Rotterdam.

Citește și:

Olimpia Melinte: ”Ascultarea activă este micul miracol pe care l-am descoperit”

Monica Bîrlădeanu: ”Nu mă aștept nici să știu, nici să pot de toate”

S-ar putea să-ți placă și…

OAMENI THRIVE//

Mark Stam: ”Credința ajută omul să-și găsească drumul în viață”

OAMENI THRIVE//

Randi, cântăreț: ”Starea de bine, mulțumirea de sine sunt alegeri pe care le facem sau nu”

OAMENI THRIVE//

Andreas Petrescu, actor: ”Viața mea este cumulul luptelor mele cu mine însumi”

Thrive Global
Curajul este ca un mușchi. Și știu din proprie experiență că pe măsură ce îl exersezi devine din ce în ce mai ușor să nu te lași copleșit de temeri.

- Arianna Huffington

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență plăcută. Pentru a continua navigarea pe site trebuie să fii de acord cu uzul lor. Mai multe informații despre modul în care folosim cookie-uri poți afla citind politica noastră de confidențialitate.