OAMENI THRIVE//

Mihai Petre, coregraf: ”Nimeni nu se face de râs dacă încearcă”

Când ai ocazia să-i întrebi pe unii dintre cei mai interesanți oameni despre viața lor, uneori obții cele mai fascinante răspunsuri la cele mai simple întrebări. Chestionarul Thrive reprezintă o serie de interviuri care oferă o perspectivă intimă asupra vieții unora dintre cei mai de succes oameni.


În următoarele 3 minute vei afla:

– Cum gestionează Mihai Petre relația cu acea parte din public care îl critică vehement. 
– Cine este fata pe care a invitat-o prima oară la dans.


Thrive Global: Cum eşti dimineaţa?

Mihai Petre: Astăzi am fost în foarte mare viteză. Mă trezesc ceva mai târziu pentru că îmi termin ziua după ora 22. Sunt în sala de dans zi de zi.

TG: Cum te organizezi?

MP: Avem aplicaţii bune pentru calendar. Mă organizez cu telefonul. Nu întârzii niciodată. Uneori ajung chiar mai devreme, de cela mai multe ori ajung la fix.

TG: Cum te descurci cu hater-ii?

MP: Îi iubesc. Când am început “Dansez cu tine”, am făcut greşeala să citesc pe site nişte comentarii… nu am dormit. Mi-am dat seama că în viaţă este vorba despre diversitate, despre opinii diferite.

TG: Cum scapi de gândurile negative?

MP: Cel mai bine este să fii activ când ai astfel de gânduri. Mişcarea este foarte bună. Ies şi alerg, îmi pun o lecţie în plus la sală.

TG: Când ai invitat prima dată o fată la dans?

MP: La grădiniţă. Erau serbările în care oricum dansai. Nu cred în chestia cu “făcutul de râs”. Nimeni nu se face de râs dacă încearcă. Cred în greşeală și mai cred că a eşua face parte din procesul tău de a te dezvolta şi de a deveni mai bun. E normal să eşuezi. Sunt lecţii importante pe care le primeşti. Numai perseverenţa te face mai bun.

TG: Ce lucruri contribuie la starea de bine?

MP: E important să facem ceva pentru minte şi pentru suflet. Personal am grijă să fac asta. E important să faci mișcare, să te bucuri de puţin soare în fiecare dimineaţă. E foarte important să faci ceva pentru minte. Să faci o plimbare de cinci minute în natură. Să-ţi foloseşti simţurile. Pentru suflet este important să faci lucruri. Să fii recunoscător pentru lucrurile de zi cu zi, pe care le ai oricum. Chiar să le scrii pe o hârtie. Să ierţi. Combinaţia dintre trup, minte şi suflet e cea câștigătoare.

TG: Când ai plâns ultima dată?

MP: Îmi mai dau lacrimile, când mă bucur cu copiii de fel de fel de lucruri. Pe bune! Și abia mă abţineam, la filmare, la noi, când am avut emoţii puternice. M-am surprins până şi pe mine. Nu mi se întâmplă foarte des.

TG: Ce faci când eşuezi?

MP: Merg mai departe. E important să înveţi că eșecul face parte din viaţă. E exact aşa cum îl percepi tu. E doar un obstacol, care trebuie depăşit. Am încercat să fug de eşec şi probabil că sportul m-a învăţat să înţeleg că nu trebuie să fac asta.

Mihai Petre este dansator, coregraf și actor, jurat în show-ul Dansez pentru tine (în perioada 2011-2014) și din 2019 jurat  al emisiunii Românii au talent. A jucat în serialele de televiziune Iubire și Onoare, Aniela și Îngerașii

Citește și:

Călin Goia, artist: ”Să nu-ți fie teamă să-ți urmezi visul și să lupți din toate puterile să-l împlinești”

Alina Eremia: ”Fără onestitate, relațiile eșuează”

S-ar putea să-ți placă și…

OAMENI THRIVE//

Ana Moga, DJ Kiss FM: ”Aleg să mă pun mereu în locul celor din jur”

OAMENI THRIVE//

Mihai Georgescu, Bere Gratis: ”Capătul puterilor e foarte departe”

OAMENI THRIVE//

Alina Boroș, psihoterapeut: ”Este în regulă să-ți arăți vulnerabilitatea”

Thrive Global
Curajul este ca un mușchi. Și știu din proprie experiență că pe măsură ce îl exersezi devine din ce în ce mai ușor să nu te lași copleșit de temeri.

- Arianna Huffington

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență plăcută. Pentru a continua navigarea pe site trebuie să fii de acord cu uzul lor. Mai multe informații despre modul în care folosim cookie-uri poți afla citind politica noastră de confidențialitate.