OAMENI THRIVE//

Jeff Bezos, fondatorul Amazon: De ce un somn de 8 ore e avantajos pentru acționarii noștri

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, ne spune de ce crede în „armonia” dintre muncă și viață și nu în „echilibrul” dintre muncă și viață.

Jeff Bezos

În următoarele 2 minute vei afla:

– Despre diferențele de nuanță dintre „echilibru” și „armonie”.
– Ce tip de productivitate este o iluzie.


Când ai ocazia să-i întrebi pe unii dintre cei mai interesanți oameni din lume despre viața lor, uneori obții cele mai fascinante răspunsuri la cele mai simple întrebări. Chestionarul Thrive reprezintă o serie de interviuri care oferă o perspectivă intimă asupra vieții unora dintre cei mai de succes oameni din lume.

Thrive Global: De cât somn ai nevoie ca să funcționezi în parametri optimi ca CEO, dar și ca om?

Jeff Bezos: Pentru mine, cele opt ore de somn contează enorm și mă străduiesc să fac din asta o prioritate. De atât am nevoie ca să mă simt plin de energie și entuziasm.

TG: Un somn bun te ajută să iei decizii mai bune pentru acționarii Amazon?

JB: În principiu da, și e valabil pentru oricare dintre noi, de-a lungul vieții, nu e nevoie să exagerăm cu numărul de decizii pe care le luăm într-o zi. Mai degrabă, e indicat să iei mai puține decizii, dar acelea să fie corecte, decât să iei multe hotărâri parțial incorecte. Dacă-ți neglijezi somnul, s-ar putea să câștigi câteva ore „productive”, dar e posibil ca acea productivitate să fie o iluzie. Când vorbim despre decizii și interacțiuni, calitatea e, de obicei, mai importantă decât cantitatea.

TG: Ce alți pași urmezi ca să-ți îmbunătățești productivitatea și performanța?

JB: Cred că armonia între muncă și viață e un concept mai potrivit. Prefer cuvântul „armonie” și nu „echilibru”, pentru că echilibrul pare să implice un troc rigid. De altfel, dacă sunt fericit la muncă sunt mai bine și acasă: un soț mai bun și un tată mai bun. Și dacă sunt fericit acasă, vin la muncă mai plin de energie – sunt un angajat și un coleg mai bun.

Jeff Bezos este fondatorul, președintele board-ului și Chief Executive Officer al Amazon.com, precum și proprietarul The Washington Post.

Citește și:

Jeff Weiner, CEO-ul LinkedIn: „Nu trimit email-uri după 11 noaptea”

Brandon Stanton, fondatorul Humans of New York: „Să-ți urmezi visele cere mai multă disciplină decât pasiune”

S-ar putea să-ți placă și…

OAMENI THRIVE//

Jeff Weiner, CEO-ul LinkedIn: „Nu trimit email-uri după 11 noaptea”

WELLBEING//

Acum 13 ani m-am prăbușit din cauza extenuării – și a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat

OAMENI THRIVE//

Denise Rifai: ”Iau decizii curajoase pentru că am principii clare”

Thrive Global
Curajul este ca un mușchi. Și știu din proprie experiență că pe măsură ce îl exersezi devine din ce în ce mai ușor să nu te lași copleșit de temeri.

- Arianna Huffington

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență plăcută. Pentru a continua navigarea pe site trebuie să fii de acord cu uzul lor. Mai multe informații despre modul în care folosim cookie-uri poți afla citind politica noastră de confidențialitate.