OAMENI THRIVE//

Gáspár György, psihoterapeut: “Mă bucură momentele în care oamenii văd sensul muncii mele”

Când ai ocazia să-i întrebi pe unii dintre cei mai interesanți oameni despre viața lor, uneori obții cele mai fascinante răspunsuri la cele mai simple întrebări. Chestionarul Thrive reprezintă o serie de interviuri care oferă o perspectivă intimă asupra vieții unora dintre cei mai de succes oameni.


În următoarele 5 minute vei afla:

– Ce facultate ar fi vrut să urmeze și de ce a renunțat la ea.

– Ce face când are 15 minute libere.


Thrive Global: Care este primul lucru pe care îl facdimineaţa? 

Gáspár György:  Încerc să mă ancorez în realitatea vieţii mele şi să simt podeaua sub picioarele mele. În ultimii doi-trei ani este primul lucru pe care îl fac în momentul în care mă ridic din pat. Să simt acea stabilitate de care am nevoie pentru a face faţă provocărilor vieţii.

TG: Ce te energizează?

GG: Un dialog aparte, acea conectare sufletească între doi oameni. Mă bucură foarte tare şi acele momente în care oamenii văd sensul muncii mele, aceasta dorinţă de a promova relaţiile sănătoase în România.

TG: Care este relaţia cu telefonul?

GG: Din păcate, stă în dormitor. Mă mai sună pacienţii. Cu cel puţin 10-15 minute înainte de a adormi nu mă mai ating de el.

TG: Care este secretul pentru o viaţă mai bună?

GG: Secretul meu pentru o viaţă mai bună este să arunc mai multe priviri în interior decât în exterior. Să petrec suficient timp şi în universul meu interior pentru a vedea ce se întâmplă acolo.

TG: Care este cartea ta preferată?

GG: Relaţia mea cu cărţile a pornit foarte greu în viață, nu mi-a plăcut deloc să citesc în copilărie, iar acum am o relaţie foarte intimă cu cărţile. Sunt multe, însă o carte care mi-a schimbat puţin perspectiva asupra vieţii este Alchimistul, a lui Paulo Cohelo. A reuşit să surprindă în cuvinte foarte simple nişte adevăruri pe care le trăim cu toţii.  

TG: Când ai 15 minute libere ce faci cu ele?

GG: Sun pe cineva drag.

TG: Cum te descurci cu email-urile?

GG: Le verific zilnic.

TG: Ți s-a întâmplat vreodată să fii complet epuizat?

GG: Da. E foarte marea provocarea de a spune “nu”, de a nu mă implica în toate proiectele în care mi se oferă ocazia. Văd cel mai bine nivelul de epuizare când intru în vacanţă.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat?

GG: De multe ori. Un moment de mare eşec în viaţa mea a fost când am terminat liceul şi am dat admitere la Facultatea de Istorie şi am intrat la plată. Părinţii mei mi-au spus că n-au bani să-mi plătească facultatea şi să locuiesc la Cluj. Am avut impresia că tot viitorul meu s-a năruit, pentru că-mi doream foarte tare să devin profesor de istorie. Am avut de 6-8 luni pentru a înţelege că viaţa merge înainte. Adulţii din jurul meu n-au ştiut să gestioneze un astfel de moment. Tânărul Gáspár ar fi avut nevoie să fie luat în braţe, să i se spună că totul e în regulă.

TG: Spune-ne un citat care te face să mergi înainte.

GG: Citatul meu preferat este al lui Churchill: “Eşecul nu e final, succesul nu e total, tot ceea ce contează este curajul de a merge mai departe”.

Gáspár György este psiholog clinician și psihoterapeut relațional acreditat de Colegiul Psihologilor din România; președinte și membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, coordonator al programului de formare în psihoterapia familiei; autor al cărților Copilul invizibil, prima carte de parenting altfel publicată în România, și Revoluția iubirii, o altfel de poveste despre atașament și relații, Mindfulness Urban – Exerciții de curaj, compasiune și conectare și al cărții #LoveIsFun – iubirea și sexul în același pat; coordonator științific în cadrul editurii „Pagina de Psihologie“. 

Citește și: 

S-ar putea să-ți placă și…

OAMENI THRIVE//

Chef Adrian Hădean: ”Am învățat să iubesc eșecul”

OAMENI THRIVE//

Diana Vasiliu, psiholog: ”Câtă vreme suntem în viață, avem o șansă”

Foto: Sabina Ghiormescu
OAMENI THRIVE//

Gáspár György: ”Cred în iubire și în vindecare”

Thrive Global
Curajul este ca un mușchi. Și știu din proprie experiență că pe măsură ce îl exersezi devine din ce în ce mai ușor să nu te lași copleșit de temeri.

- Arianna Huffington

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență plăcută. Pentru a continua navigarea pe site trebuie să fii de acord cu uzul lor. Mai multe informații despre modul în care folosim cookie-uri poți afla citind politica noastră de confidențialitate.