EFICIENȚĂ//

Dacă nu ești fericit cu cariera ta, acum este timpul să faci o schimbare

Chiar dacă faci eforturi uriașe să-ți transformi jobul de vis în realitate, rezultatul o să merite!


În următoarele 3 minute vei afla:

–  De ce ești tentat să amâni deciziile importante.
–  Cum te țin îndoielile pe loc și-ți împiedică evoluția profesională.


Fiecare dintre noi avem 24 de ore în fiecare zi. Și le petrecem fiind fericiți sau simțindu-ne ca naiba. Evident, de multe ori avem parte de un amestec de sentimente, însă vreau să subliniez că prea mulți oameni doar există pe Pământ, în loc să-și trăiască cu adevărat viața. Prea mulți acceptă circumstanțele, așa cum le sunt prezentate, în loc să lupte pentru idealurile lor.

Ideea aceea că te trezești în fiecare zi și te duci la jobul pe care-l adori poate să pară ridicolă în ochii unora, însă chiar n-ar trebui să fie așa. N-ai nevoie de o întâmplare cu adevărat extremă ca să te facă să revizuiești ceea ce vrei de la viața și de la cariera ta. Fiecare dintre noi are o idee diferită despre lucrurile care îl fac fericit, însă ce ne dorim cu toții este libertatea. Tânjim după o carieră care să ne lase să trăim așa cum vrem noi, în propriile noastre condiții, și să ne petrecem timpul cu lucruri care sunt importante pentru noi. Iată care sunt acele semne care-ți arată că nu ești tocmai fericit cu cariera ta și de ce acum este momentul perfect să faci o schimbare.

1.    Nu pleci dintr-un job pe care-l urăști. Să stai 40 de ore (sau mai mult) pe săptămână la un job care te face să te simți mizerabil are un efect asupra vieții tale, într-un fel sau în altul. Poți să adaugi la asta stresul și nervii, dar și timpul pe care-l petreci departe de familie. Investim foarte mult din timpul nostru în muncă, așa că e important ca acea activitate să ne facă plăcere și să ne facă să ne simțim împliniți. Este adevărat, trăim vremuri dificile, iar situația economică nu e strălucită, însă există suficiente oportunități de a-ți găsi (sau de a-ți crea) acel loc de muncă ce te poate mulțumi și bucura, în același timp.

2.    Îți permiți să te lași înconjurat de negativitate. Ca și relațiile toxice, și gândurile negative te pot abate de la calea ta și te pot ține captiv înapoi într-o carieră „suficient de bună”. Poate că este vorba despre obiceiuri negative, despre oameni sau despre mediul de lucru toxic: important este să recunoști negativitatea din jurul tău și s-o respingi, altfel vei rămâne blocat în aceeași situație care nu-ți place.

3.    Te îndoiești de tine, așa că rămâi pe loc. Fiecare om se luptă cu limitele încrederii în sine. Și facem asta fie din cauza modului în care am fost crescuți, fără prea multă încredere în forțele proprii, fie din cauza unor eșecuri trecute din carieră – lăsăm, pur și simplu, ca îndoiala și teama să ne paralizeze orice acțiune. Dacă îndoielile privind forțele proprii sau teama de a nu greși te blochează și te împiedică să faci o schimbare în carieră, sper că astăzi este acea zi în care vei spune: „destul!”.

4.    Amâni deciziile mai complicate din carieră pentru „altădată”. E ușor, cumva, să te gândești că da, vrei să faci o schimbare în cariera ta, dar îți spui mereu că o să faci asta… „mai târziu”. Problema este, de fapt, că „mai târziu” pare să nu vină niciodată, iar tu continui să amâni luarea deciziilor importante pentru cariera ta. Nimeni n-o să trăiască veșnic și nimănui nu-i este garantat vreun moment mai departe de ziua de azi. Așa că azi este acel moment în care trebuie să ceri jobul potrivit pentru tine, cel care te va face fericit.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Să faci schimbări în cariera ta înseamnă să-ți schimbi și modul în care gândești. Dacă tu crezi că n-are niciun sens să iei în considerare schimbarea, și că situația în care ești acum e una fără ieșire, vei continua cu ceea ce faci. Nu vei face pașii necesari ca să începi călătoria în căutarea job-ului perfect.

Nimic în viață nu apare peste noapte. Va fi greu, va necesita timp și va reprezenta o mare schimbare. Călătoria ne ajută să învățăm să fim recunoscători odată ce ajungem la destinație.

În ciuda eforturilor pe care o să le depui ca să faci din cariera ta de vis o realitate, totul va merita. Viața este prea scurtă ca să te mulțumești cu puțin. Poți avea o carieră care să te bucure și totul începe cu o schimbare. De ce-ai mai sta aici, în acest job care nu te face fericit?

Citește și:

Cum păstrezi echilibrul între carieră și viața personală?

Oportunități de carieră pentru cei afectați de șomaj

S-ar putea să-ți placă și…

SELF-IMPROVEMENT//

Banii și fericirea

SELF-IMPROVEMENT//

Cât de puternică ești atunci când ești singură

WELLBEING//

Viața are simțul umorului!

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență plăcută. Pentru a continua navigarea pe site trebuie să fii de acord cu uzul lor. Mai multe informații despre modul în care folosim cookie-uri poți afla citind politica noastră de confidențialitate.