OAMENI THRIVE//

Arianna Huffington, creatoarea filozofiei Thrive Global

Arianna Huffington este fondatoarea Thrive Global, platforma care își propune să combată sindromul de burnout și dezechilibrul care marchează ritmul trepidant al vieții noastre.


În următoarele 5 minute vei afla:

– Cum s-a născut filozofia Thrive Global.
– De ce este nevoie să redefenim succesul în zilele noastre.


Ne dorim succesul, suntem dispuși să investim energie și timp pentru a-l obține, iar tehnologia ne menține constant conectați cu lumea și informațiile. Câștigăm, dar ne mai dăm timp și răgaz să trăim cu adevărat?

Ce este succesul? 

Care este definiția succesului și în ce se măsoară acesta? Garantează succesul, așa cum este el în general definit, o viață bună, în care ne atingem potențialul maxim și ne bucurăm în mod esențial de fiecare zi?

Sunt câteva dintre întrebările cu care Arianna Huffington a demarat o adevărată revoluție globală, axată pe un stil de viață armonios, dedicat atât creșterii noastre profesionale, cât și unei vieți personale înfloritoare. Dacă societatea noastră actuală tinde să concentreze ideea de succes exclusiv pe noțiunile de bani şi putere, Thrive Global introduce în ecuația atât de complexă a succesului o nouă dimensiune fundamentată pe bunăstare, înţelepciune, miracol şi dăruire. Perspectiva sa captivantă vorbește cu pasiune, argumente științifice și soluții practice despre schimbarea care ne va ajuta să ne împlinim cu adevărat destinul. 

Cine este Arianna Huffington

Născută pe 15 iulie 1950, în Atena, Arianna Huffington a crescut încurajată de familie, și în special de optimismul mamei sale, să-și urmeze visul. La doar 16 ani, s-a mutat în Marea Britanie, unde a studiat în cadrul secției de economie a prestigioasei universități Cambridge. Dorința sa de comunicare și forța de a construi o comunitate au adus-o, la 21 de ani, în fruntea societății de dezbatere Cambridge Union. Arianna a început să scrie, iar primul său volum, The Female Woman, a fost publicat în anul 1974. Axată pe feminitate și feminism, cartea a deschis drumul unei scriituri puternice, cu forță de convingere, care urma să revoluționeze felul în care percepem nu doar succesul, ci și calitatea vieții per ansamblu. 

Arianna s-a mutat în Statele Unite ale Americii în anul 1980 și s-a căsătorit cu republicanul Michael Huffington. A continuat să scrie, a devenit mamă și a sprijinit cariera politică a soțului ei. Platforma Huffington Post, pe care a lansat-o în calitate de fondator, preşedinte şi redactor-şef, a devenit, în scurt timp, unul dintre cele mai citite, accesate şi frecvent citate branduri media de pe internet. Drept recunoaștere, site-ul a câștigat în anul 2012 premiul Pulitzer pentru reportaj. În 2013, Arianna Huffington a fost inclusă în lista Forbes, a celor mai puternice femei din lume, după ce în 2011, fusese inclusă în Time 100, listă alcătuită de revista Time, care îi include pe cei mai influenţi 100 de oameni din lume.

Nașterea Thrive Global

Unul dintre momentele-cheie ale carierei Ariannei s-a petrecut în 2007, când, din afară privind lucrurile, aceasta părea să fi reușit tot ceea ce poate visa un om de succes. Din perspectiva reușitei în business, platforma Huffington Post era deja consacrată ca o sursă de informații și opinie valoroasă, iar pe plan personal Arianna își creștea cele două fiice, având o relație cordială cu fostul său soț. Divorțul a fost o experiență dificilă, însă Arianna mărturisea într-un interviu că a fost esențial să găsească o metodă viabilă de a comunica de dragul celor două fiice. Cu umorul tipic, Arianna spune, de asemenea, că îi este recunoscătoare fostului său soț pentru numele atât de reușit pe care l-a putut da platformei Huffington: „Dacă aș fi numit site-ul Stassinopoulos Post, după numele meu de fată, nu cred că ar fi avut la fel de mult succes”.

Prețul succesului 

Toate acestea au venit cu un preț: epuizarea. Arianna și-a pierdut cunoștința, lovindu-se destul de serios în cădere, iar momentul-cheie a echivalat cu un duș rece de care aceasta avea nevoie, la fel ca mulți dintre noi. Grăbiți să bifăm sarcini, să ducem la capăt ceea ce ne-am propus, uităm că succesul nu se măsoară strict în parametrii universali ai reușitei, ci mai implică o dimensiune pe care Arianna Huffington a mizat când a creat noua filozofie de viață Thrive. La 11 august 2016, a anunțat că va renunța la rolul său la The Huffington Post pentru a-și dedica timpul platformei Thrive Global, care își propune să promoveze o nouă filozofie de viață, platformă unde oameni influenți, specialiști și jurnaliști se concentrează pentru a crea o sursă prețioasă de informații despre sănătate și stil de viață armonios. Thrive Global trage un semnal de alarmă în întreaga lume asupra nevoii de a acorda mai multă atenție stării noastre de bine, sănătății fizice și mentale. Ultimele două cărți semnate de Arianna Huffington, Revoluția Somnului și Succesul Redefinit au devenit bestselleruri internaționale, ceea ce demonstrează încă o dată nevoia imensă de a găsi armonia între succes și natura noastră profundă, personală.

O personalitate evervescentă

Modul direct, personal, plin de umor și onestitate cu care Arianna Huffington atinge subiectele abordate au dat tonul unei exprimări menite să inspire și să motiveze oameni din întreaga lume. Cei patru piloni pe care se axează abordarea Thrive Global sunt importanța somnului (tot mai des sacrificat pentru ore suplimentare de muncă), o relație sănătoasă cu tehnologia, sindromul burnout și armonia viață profesional- viață personală. Discursurile sale pe tema nevoii de somn și prezența în unele dintre cele mai de succes show-uri de televiziune demonstrează cât de bine prind ideile promovate pe Thrive Global, întotdeauna susținute de sfaturi practice și aplicabile pentru a rămâne conectați cu nevoile noastre umane esențiale.

Citește și:

Ce înseamnă Thrive?

Actuala criză a somnului

S-ar putea să-ți placă și…

WELLBEING//

UnplugYourself, o campanie Thrive Global România

EFICIENȚĂ//

10 cărți pe care să le citești în 2020

EFICIENȚĂ//

8 lucruri pe care să le faci după 8 seara. Dacă vrei să ai succes!

Thrive Global
Curajul este ca un mușchi. Și știu din proprie experiență că pe măsură ce îl exersezi devine din ce în ce mai ușor să nu te lași copleșit de temeri.

- Arianna Huffington

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență plăcută. Pentru a continua navigarea pe site trebuie să fii de acord cu uzul lor. Mai multe informații despre modul în care folosim cookie-uri poți afla citind politica noastră de confidențialitate.