OAMENI THRIVE//

3 secrete dezvăluite de Gisele Bündchen care te vor ajuta să te bucuri de viață

Într-un interviu acordat Ariannei Hufington pentru Thrive Global, Gisele a dezvăluit secretele ei pentru o viață savurată din plin.


În următoarele 3 minute vei afla:

– Care ar trebui să fie crezul tău în viață.
– De ce nu trebuie să te lași definit de părerea altora.


La baza filozofiei de viață adoptată de Gisele Bündchen’s și mesajului promovat în noua ei carte de memorii, devenită deja best-seller, Lessons: My Path to a Meaningful Life, se află cel mai profund sentiment: iubirea. ”Cel mai important mesaj, pe care mi-aș dori ca toată lumea să-l extragă din această carte, este: Trăiește-ți viața cu iubire. Dacă nu te iubești pe tine însuți, nu-i poți iubi nici pe ceilalți. Totul începe cu noi”, spune ea. Gisele, care este nu doar una dintre cele mai celebre top-modele din lume, ci și Ambasadoarea Bunăvoinței și o militantă vocală pentru mediu, ne dezvăluie perspectiva ei asupra vieții într-o conversație pe care a purtat-o cu Arianna Huffington pe Thrive Global Podcast, în parteneriat cu  iHeartRadio și Sleep Number. Discuția lor a inclus trei direcții valoroase, documentate științific, care-ți vor îmbunătăți viața.

Fă-ți din iubire un crez!

Iubirea este motorul care pune în mișcare viața lui Bündchen’s și spiritualitatea ei. ”Iubirea este religia mea, pentru că este singurul mijloc de comunicare care transcede granițele”, spune ea. ”Este singurul adevăr, singura lumină călăuzitoare din viața mea”. Adoptă perspectiva lui Bündchen și nu vei avea decât de câștigat. Un studiu supervizat de Kory Floyd, doctor în științe, și profesor de comunicare la Universitatea din Arizona, ale cărui cercetări se concentrează pe modul în care comunicarea afectează sănătatea oamenilor, demonstrează că verbalizarea iubirii crește imunitatea și reduce nivelul hormonilor de stres, colesterolului și tensiunii arteriale.

Nu te lăsa controlat sau definit de ce cred ceilalți despre tine!

Gisele rezistă cu înverșunare să se lase definită de ceilați. ”Atunci când ajunge să te definească un titlu, o poziție, orice, devii sclavul acelui lucru. Asta te limitează și te etichetează. Și persoana noastră nu se rezumă la un singur lucru”. Asta nu doar pentru că noi toți conținem multitudini de lucruri, așa cum scria cândva Walt Whitman, cu toții suntem mai aproape de noi înșine dacă evităm să fim prinși în capcana percepției celorlalți despre noi înșine.

”În cea mai mare parte a timpului, ceea ce gândesc alții despre noi n-are nimic de-a face cu noi”, subliniază Gisele. Iar știința vine în sprijinul afirmațiilor ei. Un studiu din 2004 demonstrează că egocentrismul ne diminuează abilitatea de a ne vedea unul pe altul cu claritate. Dacă ai asta în vedere, n-o să te mai preocupe ce cred ceilalți despre tine și te vei putea concentra pe propria evoluție.”

Scapă de tot ce nu-ți folosește!

Atunci când Huffington a întrebat-o pe Bündchen dacă faptul că are o casă extrem de ordonată și aerisită o ajută să fie productivă și să se concentreze mai bine, aceasta a răspuns: ”Cu siguranță! Nu pot să gândesc într-un mediu aglomerat sau dezordonat. Mă rezum doar la strictul necesar”. Motivul pentru care îi place să fie totul ”foarte curat, aranjat și ordonat” este pentru că e convinsă că energia poate să circule mai bine într-un astfel de mediu, sporindu-i astfel creativitatea. Iar studiile îi susțin acest punct de vedere. Un studiu realizat de Universitatea Princeton a demonstrat că acumularea de obiecte în jurul nostru ne modifică abilitatea de a ne concentra și de a ne finaliza sarcinile eficient. Dacă îți consideri casa un sanctuar al ființei tale, așa cum face Bündchen, asta poate îți poate îmbunătăți starea de spirit, conform unui studiu realizat în 2010.

Citește și:

Gândurile care-ți pot schimba radical cursul vieții

Viața unei femei nu se sfârșește la 40 de ani

S-ar putea să-ți placă și…

OAMENI THRIVE//

AMI, cântăreață: ”Nu trebuie să fim prizonierii trecutului”

OAMENI THRIVE//

Cum și-a regândit Michael Bublé viața și cariera după boala fiului său

SELF-IMPROVEMENT//

Iar cuvântul anului este… „reziliență”

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență plăcută. Pentru a continua navigarea pe site trebuie să fii de acord cu uzul lor. Mai multe informații despre modul în care folosim cookie-uri poți afla citind politica noastră de confidențialitate.